Projektek

Az ETIKK irodaként és rendezvényteremként is működik, ahol különböző fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak, rehabilitációs szakmérnöki vezetéssel.

Az ETIKK szakmai vezetője építészmérnök, rehabilitációs szakmérnök.  E szakmai háttérrel – a felhasználó teszt csoport biztosításán túl – a központ számos feladatot lát el.

Az ETIKK főbb projekttevékenységei:

  • tervezés-véleményezés
  • vizsgálatok-felmérések-auditálások
  • tesztelések
  • oktatások
  • érzékenyítések

Az ETIKK tanácsadást nyújt, véleményezéseket, auditálásokat végez építési beruházások tervezésénél-kivitelezésénél; kutatás-fejlesztéseknél valamint termékfejlesztésnél annak érdekében, hogy azoknál már a kezdet kezdetén az egyetemes tervezés szempontjai érvényesüljenek.

A munkatársak felhasználói tesztcsoportot alkotnak, amely segítségével a tervezők, kivitelezők, termékfejlesztők a speciális igényű személyekről szerzett elméleti tudásukat olyan gyakorlati ismeretekkel bővíthetik, amelyet senki mástól, mint az maguktól a speciális igényű jövőbeni felhasználóktól tudnak megkapni. A munkatársak részt vesznek szakmai véleményükkel a tanácsadásban, közreműködnek a felmérésekben, illetve az érzékenyítő-oktatási feladatokban.

Érzékenyítő programok sokrétű módon kérhetők- teljes napos-oktatással kombinált szakmai programként; rövidebb, pár órát felölelő, főként interaktív elemeket tartalmazó egységként; illetve iskoláskorú gyermekek vagy cégek részére egy-egy érzékenyítő interaktív, sűrített tanóraként.