Érzékenyítő tréningek oktatással kombinálva, 2015-től folyamatosan

Terület:
oktatások/Képzések/Érzékenyítések

Részvétel az Inclusion projektben:
Az ETIKK 2019-ben részt vett a Budapesti Közlekedési Központ Horizon 2020 támogatású INCLUSION kutatás-fejlesztési projektjében.

A projekt fő célja a közösségi közlekedéshez való hozzáférhetőség vizsgálata volt. A budapesti pilot keretében öt mozgásában akadályozott célcsoport (vakok és gyengénlátók, mozgássérültek, babakocsival vagy nehéz csomaggal közlekedők, turisták, hosszabb távon Budapesten tartózkodó külföldiek) közösségi közlekedéshez való hozzáférésének akadályait tárta fel, majd az azonosított elemeket is felhasználva megvalósított egy szemléletformáló képzést.

A képzés fő célja volt, hogy a közösségi közlekedés területén dolgozó, az ügyfelekkel napi szinten érintkező munkavállalók (BKK és BKÜ) rendelkezzenek átfogó tudással a mozgásukban akadályozott emberek mobilitási igényeiről, így munkavégzésük során felismerjék a mozgásukban akadályozott közlekedőket érintő feladat és kompetenciahatáraikat, s megfelelő módon tudjanak támogatást, segítséget nyújtani. A képzés része volt releváns képzési tananyag összeállítása, amelyet a tréningek tapasztalatait összegző véglegesítés után, további használatra átadtunk a társaságcsoport oktatással foglalkozó szervezeti egységeinek.

(Képen: Érzékenyítés és oktatás BKK dolgozók részére, tapasztalati szekértőkkel. Gyakorlati eszközhasználat az utcán, 2019. Forrás: ETIKK)

Érzékenyítés és oktatás BKK dolgozók részére, tapasztalati szekértőkkel. Gyakorlati eszközhasználat az utcán, 2019. Forrás: ETIKK

Közösségi megosztás