Combino villamos tesztelés a Hungária kocsiszínben

A Combino villamosok 2007-es forgalomba állásakor a kerekesszékek számára kijelölt helyeken nem szereltek fel biztonsági öveket. A biztonsági övek beszerzése és próbabeszerelés egy jármű esetében jelenleg megtörtént.

Denke Zsolt, kiemelt projektvezető felkérésére 2016. július 26-án a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontja (ETIKK) megszervezte, hogy mechanikus és elektromos kerekes székkel, valamint mopeddel közlekedő felhasználók csoportja teszteljék az ideiglenesen felszerelt biztonsági öveket. A felhasználói csoport tagok a tesztelés során különböző megoldásokat vetettek fel, amelyet a BKK és a BKV szakemberei örömmel fogadtak, és amelyek alapján készült megoldásokat szeptemberben újabb teszt során ki lehet próbálni.

A nap folyamán a kocsiszínben a Combino villamossal próbautat szimuláltak, vészfékezéssel együtt. Ezek után sor került az új CAFF villamos tesztelésére is. A kerekes székkel közlekedős sorstársak itt is leellenőrizték a biztonsági megoldásokat és javasolták a villamos belterének a módosítását.

A próba eredményeként az ETIKK véleményének figyelembe vételével dönthet arról a BKV, hogy valamennyi Combino villamost felszereljen – a kerekes székkel közlekedőknek megfelelő biztonsági övvel.

Hungária kocsiszín combino villamos tesztelés Hungária kocsiszín combino villamos tesztelés biztonsági öv felszerelve Hungária kocsiszín combino villamos tesztelés biztonsági öv felszerelve IMG_20160726_102633Hungária kocsiszín combino villamos tesztelés biztonsági öv felszerelve, kerekesszékes bekötveHungária kocsiszín combino villamos tesztelés biztonsági öv felszerelve kerekesszékes bekötve

Közösségi megosztás