A Nike lerántja a leplet a cipőkről a speciális igényű emberek számára

ds150715_nike

Egy CP-s tinédzser fiú panasz bejelentésének köszönhetően,amely szerint olyan cipőt keres, amelyet önállóan is fel tud venni, a Nike előállt egy kifejezetten fogyatékos embereknek megtervezett sportcipővel.

2012-ben Matthew Walzer az akkor 16 éves tinédzser nyílt levelet írt a Nike sportruházati óriás cégnek, azzal a kéréssel, hogy gyártsanak hozzáférhetőbb cipőket, amelyek még az olyan különleges szükségletekkel élő embereknek is megfelelnek, mint ő.

– Tizenhat évesen önállóan öltözöm, de még mindig a szüleimnek kell bekötniük a cipőmet. Teljes önállóságra törekvő tinédzserként, ezt rendkívül frusztrálónak és néha zavarónak érzem-írta Walzer. Az a vágyam hogy a magam választotta egyetemre menjek és ne kelljen naponta azon aggódnom, hogy ki jön majd bekötni a cipőm.

Most teljesült WALZER vágya.

A cég bejelentette , hogy azt követően, hogy három éven keresztül Walzerrel együttműködve tesztelték a prototípusokat, bemutatják a ” könnyen felvehető lábbeli rendszert”. Ahelyett hogy a fűzőkre koncentrálnának, az új megoldás a körbe zipzáras rendszer a cipő rögzítése érdekében. Sőt mi több,azzal hogy hátul nyitottabb a cipő, így könnyebb fel és levenni.

Matthew-val és több más fogyatékos sportolóval beszélve kiderült, hogy a könnyű bele bújás épp olyan fontos volt,mint a fűző megoldása – posztolta a NIKE weboldalán a cég egyik tervezője, Tobie Hatfield. Bár, a különböző szintű mozgásképességek megnehezítik az egyetemes megoldás alkalmazását, mégis úgy érezzük, hogy ez jelentős előrelépés mindazok számára, akik küzdöttek már valaha azzal, hogy önállóan bekössék és rögzítsék lábukat a Nike cipőkbe.

Tudom, hogy amit tettem az foci nyelven szólva Hail Mary ( olyan utolsó pillanatos passz , amely csak Isten segítségével valósulhat meg) ,és nem sok reményt fűztem hozzá. Egy udvarias válasz levélre számítottam amelyben tudomásul veszik a kérésemet– közölte WALZER a Nike posztjában, aki jelenleg a Florida Gulf Coast Egyetem másodéves hallgatója. Nem tudom eléggé megköszönni és múlhatatlan hálámat kifejezni.

A Nike bejelentette,hogy az új LeBron Soldier 8 FLYEASE korlátozott mennyiségben elérhetővé válik a honlapjukon. További könnyen befűzhető cipőkön dolgoznak – mondta a cég.

Forrás:

http://www.disabilityscoop.com

Az íráshoz a honlapon sokan hozzáfűzték véleményüket. Többek között olyan hálás szülők ,akik már sok mindent kipróbáltak annak érdekében , hogy gyermekük önállóbb lehessen az eddigi megoldások azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ezért bizakodva és örömmel fogadták a Nike új termékét.

ds150715_flyease

 

Közösségi megosztás