Hangos-térkép nyitólap

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont

 

Megközelítés

A Rendezvényközpont külvárosi területen helyezkedik el, de jól megközelíthető pontján a városnak. Az 51. és 1. villamosok a Lurdy ház előtt keresztezik egymás útvonalát. A két villamosvonal bejárja a belső kerületeket, érinti mindhárom metróvonal 1-1 megállóját.

Útvonal az 51V, 51AV megállójától
A Ferenc körút felől érkezve, jobbra, a Vágóhíd utca felől érkezve balra indulunk el a járdaszigeten, a villamosról történő lelépés után, a Könyves Kálmán körút irányába. Mindaddig megyünk, amíg a sziget leszűkülését és belejtését nem észleljük. Bordázott figyelmeztető sávok szegélyezik az átkelési pozícióban a járda széleit. Balra át. Két ütemű átkelés a Mester utcán.
Átkelés a lámpás zebrán, a villamos sínpárt keresztezve. Újabb járdaszigeten állunk. Irányváltás nélkül, átkelés a lámpás, 4 sávos, balos forgalmú úttesten.
Oszlopsor fogad fellépéskor. Érkezés a referencia-ponthoz, a balra eső, térdmagasságú kőkorláthoz.

Útvonal az 1V, 1AV megállójától
A Rákóczi híd felől érkezve, balra, a Bécsi út felől érkezve jobbra indulunk el a járdaszigeten, a villamosról történő lelépés után. Mindaddig megyünk, amíg a sziget belejtését nem észleljük. Jobbra át. Átkelés a Könyves Kálmán körút 4 sávos, jobbos forgalmú úttestén.
Tovább előre, hátunk mögött a körút forgalma.
Ráhúzódunk a szemközti referencia-pontra, a térdmagasságú kőkorlátra.

A referencia-ponttól tovább előre, bal oldali falkövetéssel. Elnyújtott, lassú, egyenletes ritmusú, hosszú szünetekkel szabdalt lépcsősoron felmegyünk az épület szintjéig.
Átvágunk a Bevásárlóközpont falához. Jobbra letérve tovább előre, rátartással, falkövetéssel.
A bejárat előtetője akusztikusan jól lokalizálható. Megérkezünk a főbejárat félköríves falú forgóajtajáig.

A forgóajtón, vagy a mellette lévő hagyományos ajtón belépve, jobbra kihúzódva, falkövetéssel haladunk előre.
Előugró falsíkok, árukirakodás kényszeríthet korrekcióra. Saroknál jobbra letérünk a főközlekedési útról.
Falkövetéssel haladva folyosó torkolatát keressük. Jobbra lefordulva, a bal oldali fal mentén az alábbi helyiségek mellett haladunk el: Pelenkázó, Női WC, Férfi WC, Akadálymentes WC.
Tovább előre. A lift visszhangos előterébe érkezünk. Szemben, 1 órára van az ajtaja, a hívópanelt jobbra, derékmagasságban találjuk.
A szemközti fal mentén, balra elindulva keressük a lépcsőházajtót. A lépcsősor jobbsodrású, szakaszosan dupla/szimpla korlátos.
Lifttel, vagy lépcsőn felmegyünk az 1. emeletre.