Kerék, szék, kosár?

Sok ember azt hiszi, hogy ha egy embert baleset ér és székbe kerül megáll körülötte a világ!

A helyzet azért merőben más, mert az élet megy tovább és nem áll le, mert mi épp pihenünk egy székben. A kérdés itt abban rejlik: a sérült ember szeretne e a továbbiakban is teljes életet élni más szemszögből? Első és legfontosabb dolog a fejben lévő dolgok átrendezése. Nem akarunk felkelni a székből és felmenni a lépcsőn, mert valószínű nem fog menni. Ilyenkor jön a pánik, akkor mit csináljak, ha már ezt sem tudom megtenni? Szükség van egyfajta rehabilitációra, ahol megtanuljuk az új életünket értékelni és ezek alapján berendezni a mindennapjainkat.

Itt tud nagyban segíteni a sport. Mert a sport önbizalmat, célt, kitartást, egészséget, erőt és fényt biztosít az ilyenkor meglévő szűk látókörünkbe. Sok lehetőségből választhat az újdonsült küllős négykerekű aszfaltbetyár. Lehet itt vívni székből és az életünkért, ütközhetünk teniszlabdával, rögbizhetünk vagy akár lehetünk a magyar kosár még nem létező sztárja.

Vegyük szemügyre kicsit a kosárlabdát. Azért ezt, mert ez egy csapatsport és európában is jól ismert viszonylag könnyű szabályrendszerrel. Mi is szükséges egy kerekesszékes kosárhoz?

Egy elszánt sportolni vágyó kerekesszékes ember, egy speciális, sajnos drága sportolásra készített szék, egy jó csapat és persze egy kosárlabda. Felmerülhet a kérdés hogyan fizessem ki az akár 1 millió Forint feletti szék árát. A jó hír az, hogy Budapesten lévő Törekvés kosárlabda csapat rendelkezik sok székkel és aki játszani akar tudnak neki biztosítani széket.

Ha úgy érzed a cikk végére értél, gyere vissza később, mert a következő írásban rávilágítunk az ép és kerekesszékes kosár szabálybéli különbségeire.

Kerekesszékesek kosaraznak Kerekesszékesek kosaraznak Kerekesszékesek kosaraznak

Közösségi megosztás