Hasznos kerekesszékes fejlesztések

Az elmúlt hónap folyamán az alábbi hasznos kerekesszékes fejlesztéseket fedeztük fel külföldi oldalakon.

1.  OGO nevű elektromos kerekesszék, mely a törzs könnyed előre-hátra illetve oldalra mozgatásával halad, lehetővé téve az eszköz precíziós irányítását. Nagy előnye, hogy a hátat biztosan megtámasztja és kezek teljesen szabadon maradnak , így akár a labdajátékok is könnyebben játszhatók, mint a sport kerekes székekkel. Kézzel is hajtható, automata stabilizátorral rendelkezik. Többféle kerékkel adaptálható (cserélhetők a kerekek), 20 km/h sebességet képes elérni, napi 30 km-t lehet vele naponta haladni. Hátránya, hogy csak azok tudják használni, akik kellően erős törzsizomzattal rendelkeznek. A vastag kerekek a stabilitást biztosítják, a fék a kerekeket védő burkolatban van elhelyezve az egyszerű elérhetőségért.

OGO_3477652b

http://www.telegraph.co.uk/technology/news/11942396/This-modified-Segway-is-a-hands-free-wheelchair-soon-to-be-on-sale.html

2. A következő a MAX Mobility-Smart Drive, melynek újdonsága a két kerék közzé az ülés aljához könnyedén felpattintható szerkezet kis kerékkel. mely a kézre csatolt órához hasonló csuklópánttal együtt gyors előrehaladást biztosít. Ez a kerék a járdán való fel és lejutáskor plusz stabilitást ad a kocsinak. A kezek itt is teljesen szabadon maradnak, és mivel nem kell a kerekeket kézzel hajtani könnyedén lehet akár nagyobb bevásárlókocsit is tolni közben.

http://www.max-mobility.com/

3. A harmadik a svájci fejlesztésű Scalevo nevű teljesen elektromos tolószékre szerelhető lépcsőmászó lánctalpak. Teljesen automatikus működtetésű, lépcsőt megközelítve egy gombnyomásra elintéz mindent, háttal előre felkapaszkodik a lánctalpával, közben elindul egy beépített giroszkóp, mely egyensúlyba tartja, nehogy az oldalára dőljön. Nem számít, milyen anyagból van a lépcső, a lánctalpak nem csúsznak meg, sőt kiegyensúlyozó képessége miatt akár csigalépcsőn is tud közlekedni. Egyenes terepen 10km/órával közlekedik és az ülőkét magasabbra emelve segít az utasnak abban, hogy messzebbre lásson.

http://index.hu/tech/2015/10/20/lanctalpas_tankot_kapnak_a_toloszekesek/

Közösségi megosztás