Járműtesztelések tapaszatlati szakértőkkel 2015-től folyamatosan

Terület:
tesztelések

Általános leírás:

Az Egyetemes Tervezés központ munkatársai megváltozott képességű tapasztalati szakértőkként vesznek részt felkérésekben és projektekben. A tesztelés sokféle sérültségi szintet ölel fel, és képviseli az ép társadalom tagjait is. A központ rendelkezik látássérült, hallássérült, mozgássérült (mechanikus, elektromos kerekesszéket, mopedet használó) autizmussal élő és ép szakértőkkel egyaránt. A cél mindig a közös felmérés, a megrendelővel együtt való helyszíni bejárás, vizsgálat, dokumentálás és az adott probléma részletes átbeszélése. Ezek után következhet a szakvélemény elkészítése tervekkel kiegészítve, mely az adott feladat megoldásaira ad válaszokat. A terv kivitelezésében az Egyetemes Tervezés Központ tud szakembereket ajánlani, javasolni amennyiben a megrendelő erre igényt tart, de a központ kivitelezéssel nem foglalkozik.

Járműtesztelések:

Az Egyetemes Tervezés Központ szoros együttműködésben régóta teszteli a BKK és BKV gépjármű parkjaiba tartozó tömegközlekedési eszközöket. Tapasztalati szekértők folyamatos visszajelzést adnak az újonnan és forgalomban lévő gépjárművek használhatóságáról akadálymentességi szempontok figyelembe vételével.

Combino villamos biztonságiöv-tesztelése:

(Képen: Jármű biztonsági övének tesztje. Az eszközt különböző segédeszközt használó tapasztalati szakértők tesztelték, 2016. Forrás: BKK)

Jármű biztonsági övének tesztje. Az eszközt különböző segédeszközt használó tapasztalati szakértők tesztelték, 2016. Forrás: BKK

Közösségi megosztás