Kapcsol-AT Asszisztív Technológiák

November 10-én egy újabb jó kezdeményezésnek lehettünk tanúi Központunkban.  A Kapcsol-AT munkatársai olyan két, szemmozgás által vezérelhető készüléket mutatottak be, mely azoknak a felhasználóknak  nyújt segítséget, akik nem tudják használni kezüket, illetve nehezen kommunikálnak.

A készülék neve: EyeMobile

Az EyeMobile segítségével kézhasználat nélkül teljes hozzáféréssel lehet a Windows 8 Pro táblagépeket használni. Tekintettel kényelmesen lehet navigálni, internetezni, zenét hallgatni, e-bookot olvasni, közösségi oldalakat és applikációkat használni.
A Tobii EyeMobile a Tobii PCEye Go szemkövetőből, a hozzátartozó sokoldalú állványból és Windows 8 Pro operációs rendszerrel működő táblagépből áll.

  • Kreativitás

A Gaze Selection és a Windows 8 több százezer alkalmazáshoz nyújt hozzáférést; szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz, tanuláshoz. Youtube, Facebook, Twitter, Microsoft Office mind elérhető.

  • Adaptálhatóság

A Tobii EyeMobile-t kifejezetten úgy tervezték, hogy felhasználója bárhová könnyedén magával vihesse. Sokoldalú állványával egy pillanat alatt az asztalra állítható, kerekesszékre szerelhető vagy bármilyen átmeneti helyre illeszthető. Bárhol használható, ágyban, a vacsora asztalnál, autóban, fürdőszobában vagy akár az utcán.

  • Igényre szabhatóság

Az EyeMobile keret szinte minden Windows 8 Pro táblagéppel kompatibilis. Ezáltal lehetőség nyílik a legideálisabb táblagép kiválasztására. A táblagép meghibásodása, illetve elavulása esetén az EyeMobile keret és a Tobii PCEye Go szemkövető az új táblagéppel tovább használható.

  • Rugalmas felhasználás

A Tobii PCEye Go egy rendkívül egyszerűen használható szemvezérlő készülék (eye tracker), csak egy USB kábelt kell a táblagépbe illeszteni. De ugyanígy használható asztali számítógéppel vagy a laptoppal is.

eyeMobile-slideshow-1

Közösségi megosztás