Esélyegyenlőségi nap BME 2013

2013. november 27-én (szerdán) a Budapest Műszaki Egyetem Esélyegyenlőségi napján vettünk részt, ahol lehetőségünk volt bemutatni a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontjában kiállított egyetemes tervezésű termékeket. Univerzális felhasználású a felszedő bot, illetve a mindenki által használt számítógépekhez  is csatlakoztathatóak kiegészítő eszközök, pl. Trackball nagy golyós egér és nagy nyomógombos, kontrasztos színű billentyűzet. A formatervezett anatómiai pohár több felhasználó számára is megfelel. A legjobb példa az egyetemes tervezésre az Apple iPhone-ja és MacBook-ja, amelyen bekapcsoláskor automatikusan indul a VoiceOver felolvasóprogram, így a laptop kezelés gyengén látók és vakok számára is könnyen megoldható. A laptopon bemutattuk az október elején nyílt irodánkat és konferencia termünket, amelyben egyéni igényeknek megfelelően állítható magasságú asztalok, lábtartók és székek is kipróbálhatóak.

Regisztrációjukkal az alábbi partnerek jelezték együttműködési szándékukat, illetve érdeklődésüket a hírlevelünk iránt: BME-Diákközpont, Műegyetemi Hallgatókért Alapítvány, BME Támpont Iroda, BME Építészkar Ipari Tanszék, Építész Kar. Az egyetem oktatói mellett örömmel fogadtuk az egyetemi hallgatók jelentkezését is.

Bízunk benne, hogy lesz lehetőségünk a BME Támpont Irodán keresztüli 250 fogyatékossággal élő vagy egyéb speciális igényű diákkal együttműködnünk  tervezői-fejlesztői munkacsoportok keretében, illetve az egyetemi oktatók koordinációjában jövőre lehetőségünk lesz látogatói csoportokat fogadni rendkívüli óra keretében az egyetemről, akik az egyetemes tervezésű termékek mellett a Lurdy-házban lévő akadálymentesítést a gyakorlati életben is meg tudják tekinteni.

 

Esélyegyenlőségi nap BME 2013 afrikai képek kiállítva Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja érdeklődővel Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja Tóth Zoltán beszélget egy látogatóval Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja Tóth Zoltán beszélget egy látogatóval Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja Deák Hédi beszélget egy látogatóval Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja Deák Hédi beszélget egy látogatóval Esélyegyenlőségi nap BME 2013 etikk standja Tóth Zoltán beszélget egy látogatóval ETIKK standja Ergonómia tanszék standjaEtikk standja

Közösségi megosztás