Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontunk (ETIKK) koordinálta a fővárosi közlekedésfejlesztésre vonatkozó tervek véleményezését

2104 július 22-én különböző fogyatékos személyeket képviselő szervezetek műhelymunkán beszélték meg az 1-es villamos Kelenföldi vasútállomásig történő meghosszabbításának terveit.

A műhelymunka kitért az érintettek tapasztalataira a tömegközlekedési járművek használatával kapcsolatban. Számos javaslat hangzott el azzal kapcsolatban is, hogy milyen információk és milyen módon jussanak el a különböző fogyatékossággal élő személyekhez annak érdekében, hogy másokkal azonos módon tudják igénybe venni a tömegközlekedési szolgáltatást.

A műhelymunkán részt vettek a MEOSZ,SINOSZ és a VGYKE aktivistái.

1-es villamos látványterve

Az ETIKK az 1-es villamos meghosszabbításával kapcsolatos tervekre adott véleményét, valamint a szervezetek küldötteinek javaslatait megvitatta a közlekedésfejlesztés tervezőivel való megbeszélésen. A tervező a TRENECON COWI Kft – Utiber Közúti Beruházó Kft konzorcium volt.

Az ETIKK együttműködési megállapodást kötött a különböző fogyatékossággal élő személyek képviselő országos, ill. regionális szövetségekkel. Az együttműködés elősegíti, hogy a különböző fejlesztések, kivitelezések során megadott akadálymentességi szempontok minden fogyatékossági csoport speciális igényeit magukban foglalják. Ezt a munkát az ETIKK kész koordinálni, a szövetségek pedig különböző fogyatékossággal élő képviselőket küldenek az vélemények kialakításához, vagy egyes fejlesztések teszteléséhez.

1-es villamos terveinek átbeszélése az etikkben taktilis burkolat buszmegállónál egyetemes tervezés vezetősáv kerekesszéknek és vaknak is jó

Közösségi megosztás