Duna TV “Akadálytalanul” című műsorban szerepelt az ETIKK

A Duna TV „Akadálytalanul” című műsorának februári adása röviden bemutatta a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének a Lurdy Házban található Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontját.

A műsorban ízelítőt kaphattunk a központ eszközeiről, berendezéseiről, amelyek az egyetemes tervezés szempontjai szerint készültek.  Az egyetemes tervezés az a tervezési mód, amely az emberi különbözőségekből indul ki. Az utólagos akadálymentesítés helyett az akadályok megelőzésére fekteti a hangsúlyt.

Az „Akadálytalanul” c. műsor egy 25 perces, akcióban, szituációban felvett, egyedi tematikájú, eredeti helyszínen felvett esélyegyenlőségi magazinsorozat, mely minden epizódjában egy-egy fogyatékossággal élő emberekkel foglalkozó szervezetet vagy közösséget, alapítványt vagy intézményt mutat be sztárvendég segítségével.

A februári műsor sztárvendége Thuróczy Szabolcs színművész volt, aki a többi között szerepelt a   „Nejem, nőm, csajom”,  című romantikus vígjátékban is. Emellett a „Társas Játék” című filmsorozat egyik szereplője is.

A műsor linkje:

20 perc  40  másodperctől látható az ETIKK  http://www.mediaklikk.hu/musor/akadalytalanul/     56. rész.

Közösségi megosztás