Braille mobiltelefon érkezett az OwnFone-tól

A modern okostelefonok és egyéb kütyük világában azért még néha olyan, egészen egyedi kezdeményezéssel is összefuthatnak az emberek, amik nem az információszerzés fokozására szolgálnak. Ilyen például az OwnFone is, ami több éve tevékenykedik a mobilpiacon, de egyáltalán nem a sokak által kijelölt utat választotta, hanem valami teljesen egyedülállót alkotott.

breille mobiltelefon látássérült embereknek


Az OwnFone nevével valószínűleg korábban még nem igazán találkoztak az olvasóink, ugyanis egy testreszabott mobiltelefonokat előállító kisvállalatról van szó. Az OwnFone az Egyesült Királyságban, Londonban alakult meg még két évvel ezelőtt, 2012-ben. Korlátozott mennyiségben gyártanak olyan készülékeket, amelyeket egyéni igényekhez szabtak. Az előállítási műveletben komoly szerepet játszik az egyre nagyobb mértékben hódító 3D nyomtatás, ugyanis az OwnFone minden egyes eszköze ilyen módon ölt testet. Amint elkészül a masina háza, jöhet az előlap, ami minden esetben színes mintát kap, és ezzel együtt teljesen egyedi is. Minden megrendelő számára eltérő előlapot hoznak létre, és ehhez igazítva programozzák be a szóban forgó készüléket, ami tényleg csak az alapfunkciók kiszolgálására képes, sőt mi több, még ezekre is csak korlátozottan.

breille mobiltelefon látássérült embereknek


Miről is van szó pontosan? Nos, az OwnFone célközönségébe lényegében leginkább az idősek, illetve mostantól már a látószervi megbetegedésben szenvedők, vakok és gyengén látók tartoznak. Ennek a telefonnak semmilyen megjelenítője nincs, és mindössze néhány programozott nyomógombból áll a teljes kezelőfelülete. Csak a rendeléskor megadott telefonszámokat lehet vele tárcsázni, amiket a fejlesztők állítanak be, a képességek listája pedig hívásfogadásból és megszakításból, valamint a hívások hangerejének egyszerű szabályozásából áll, a ki és bekapcsoláson túlmenően. A felületet tekintve korábban két lehetőségből lehetett választani, volt szöveges és arcképes lehetőség, és ez bővült most a Braille-írással. A Braille kezelőfelület kialakításában értelemszerűen megint előkerül a 3D nyomtatás, amivel a házat is létrehozzák a gyártás során.

breille mobiltelefon látássérült embereknek


A Braille-írás rengeteg vak embernek segít a mindennapok során a tájékozódásban az élet több területén. Tom Sunderland, a Braille felületű telefon ötletgazdája elmondta, hogy a 3D-s nyomtatás jelenleg a leggyorsabb és költséghatékonyabb módja annak, hogy személyre szabott Braille-gombokkal ellátott telefonokat hozzanak létre. A mobiltelefon egyelőre csak a vállalat hazájában, az Egyesült Királyságban került a boltok polcaira, az ajánlott fogyasztói ára pedig 60 font.

forrás:http://ipon.hu/hir/braille_mobiltelefon_erkezett_az_ownfone_tol/29722

Közösségi megosztás