Az ETIKK tesztcsoportja újra mozgásba lendül

2014. október 6-án fejlesztők jártak az ETIKK-ben. Egy műszaki menedzser hallgató és két ipari termék- és formatervező mérnök hallgató kérte fel az ETIKK tesztcsoportját, hogy teszteljék a Hangvilág Kft. által kifejlesztett SzeTi (Személyi titkár) nevű eszközt.

A SzeTi egy kifejezetten látássérülteknek kifejlesztett (jelenleg kijelző nélküli) termék. Egy tenyérben elférő, a látássérült emberek időbeosztását, munkavégzését, vagy éppen tanulását segítő eszköz, amelynek sok különböző funkciója van. Az eszköz minden funkcióját hangjelzés követi. A mérnök-hallgatók kutatásukkal kívánják az eszköz felhasználói körét bővíteni további speciális felhasználókra. A felmérést egy TDK dolgozatként kívánják beadni az egyetemen

Az ETIKK mozgás-, hallás- és látássérült személyekből álló tesztcsoportot hívott össze a fejlesztő hallgatók munkájának elősegítésére az egyetemes tervezés szemlélete alapján. A tesztelők kipróbálták az eszközt és véleményezték annak alkalmazhatóságát. Ezen túlmenően a tesztcsoport tagjai javaslatokat tettek az eszköz lehetséges fejlesztésére, hogy minél több felhasználó számára jól használható legyen. Ezek a következők voltak: joystick beépítése, kezdő/középhaladó/haladó üzemmód kialakítása, a beszéd sebességének állíthatósága, a gombok legyenek többfunkciósak, legyen olcsóbb/OEP által támogatott változata. A potenciális felhasználó csoport tagjainak tetszett az eszköz, szívesen használnák.

A tesztelőkkel konzultálva a fejlesztő hallgatók új és kiegészítő műszaki és gazdasági megoldásokkal szeretnék az eszközt fejleszteni, melynek így szélesebb piaca lehet. Várjuk a következő lehetőséget!

 

WP_20141006_13_36_14_Pro WP_20141006_13_37_00_Pro WP_20141006_13_37_32_Pro WP_20141006_13_37_53_Pro

Közösségi megosztás