A #TOY LIKEMe ötletgazdája: a fogyatékos LEGO figura

A #TOY LIKEMe ötletgazdája: a fogyatékos LEGO figura sikere bizonyítja, hogy a vásárlók szeretik az integráló játékokat.

A Lego City „Fun in the park” elnevezésű összeállításában szereplő kis figura már kapható a Lego.com- on.

Rebecca Atkinson, a fogyatékos emberek játékok terén hangsúlyosabb megjelenítését célzó #TOY LIKE ME kampány kitalálója úgy gondolja,hogy a Lego City „Fun in the park” összeállítás sikere bizonyítja, hogy az emberek kedvelik az integráló játékokat.

A LEGO első kerekesszékes figurája a „Fun in the park” kiállítás részeként jelenik meg és már kapható a Lego.com-on. Atkinson véleménye szerint ez fel kellene, hogy hívja a cégek figyelmét arra, hogy mit is várnak el manapság a vásárlók a játékoktól.

Örömmel látom, hogy a világ első kerekesszékes lego figuráját végre eladásra kínálják – mondta el Atkinson a Toy News-nak.

„Ez nem lehet elég korai 150 millió fogyatékos gyermek (a kerekesszékes felnőtt Lego rajongókról nem is beszélve) számára. Ez egy tökéletes szórakoztató összeállítás, mert kiválóan integrál mindenféle embert. Üdítő nem kórházi díszletben látni egy kerekesszékes figurát. Boldog vagyok, hogy már kapható a Lego.com-on. Tényleg azt remélem, hogy ez igazolja a Lego és a többi játék márka számára, hogy az idők változtak és a vásárlók integráló játékokat szeretnének minden gyerek és nem csak a fogyatékosok számára.”

lego

Atkinson idén szót kap a Gyermek média konferencián (CMC) a Tree Fu Tom a Dan Bays  és az Arklu megalkotója Lucie Follett mellett egy panel beszélgetésen.

„Örülök, hogy az idén a #ToyLikeMe bekerül a CMC-re és az elviszi a fogyatékosság pozitív megjelenítésének kérdéseit a gyermek iparágak szívébe” – nyilatkozta Atkinson a ToyNews-nak.

„Egy „forradalmi beszédet” is tartok majd a #ToyLikeMe sikeréről és arról, hogy miért van mindannyiunknak szüksége arra, hogy a fogyatékosság esztétikát beemeljük a gyermek iparágakba. Itt az ideje, hogy felhagyjunk a megfáradt sztereotípiákkal, az orvosi megközelítéssel és ünnepélyes, szórakoztató, álomszerű meséket alkossunk! Eljött az ideje a kerekesszékes gyerekekről, felnőttekről szóló meséknek és a segítő kutyákkal közlekedő boszorkányoknak!” – mondta.

https://www.toynews-online.biz/licensing/success-of-legos-disabled-minifigure-shows-consumers-want-inclusive-toys-says-toylikeme-founder

Közösségi megosztás