A lakók beköltöztek a hallássérülteknek készült számára kialakított otthonokba

Katherine Torres cikke katherine.torres@asu.edu
2011. július 17. 8:00

A lakásoknál ASL FRIENDLYsiketbarát: megoldásokat alkalmaztak.
A Simplex Truealert jelzőrendszer, amit speciálisan az Apache Trails ASL közösségnek terveztek, benne van minden lakásegységben és látható jelzésekkel riaszt, segíti a hallássérült lakóknak lakókat abban, hogy észrevegyék a telefonáláshoz telefon és az ajtócsengőhözajtócsengő jelzését. Ezt a rendszert kifejezetten az 55 év feletti nyugdíjasokból álló Apache Trails ASL amerikai közösségnek tervezték meg,

A lakók, családjukkal együtt 2011. július 15-én költözhettek be az időskorú hallássérült embereknek készült új lakóparkba, amit ekkor nyitottak meg. A Ez a fajta hallássérülteknek tervezett lakópark Arizonában első a maga nemében.

Az Apache ASL Trails-tépületet az Apache Boulevard és a Price Road sarkához közel helyezték el. Az új fejlesztés 75 db egy- és kéthálószobás lakást tartalmaz egy vagy két hálószobával.

A lakóparkot időskorú hallássérült embereknek tervezték, amely lehetővé teszi a siket, siketvak és nagyothalló személyeknek az önálló életvitelt. Többféle termék és szolgáltatás segíti őket, hogy tudjanak másokkal kommunikálni.

A lakóparkban minden lakásban vannak villanófény-jelzők a telefonokhoz és ajtócsengőkhöz, az előtérben egy videos-kaputelefon, amely videós kaputelefonos összeköttetésben van minden lakással is. az előtérben és minden lakásban.

Az épületben kiskereskedelmi üzletek és orvosi ellátóhelyek számára is van hely, hogy a jövőben odatelepüljenek üzletek és egészségügyi létesítmények.

A lakók számára elérhetőek lesznek a Siketek Deaf Valley Központja által nyújtott speciális szolgáltatások is. A Deaf Valley egy siketeknek tervezett falu Amerikában.

A fejlesztés az Arizonai Idős Siketek Koalíciója Egyesülete és a Cardinal Capital Management cég vezetőségének együttműködésének az eredménye.

A Cardinal Capital Management, Inc egy wisconsini központú társaság, ami elérhető áron segíti a szegényebb és a közepes életszínvonalon élő háztartásokat.

A fejlesztés beruházás honlapja szerint a lakóknak havi $500 és $900 közötti bérleti díjat kell fizetniük, ami tartalmazza a rezsiköltséget is. Ez mindenki számára megfizethető.

Az Apache ASL Trailslakópark dolgozói tudnak amerikai jelnyelven kommunikálni, ami a fejlesztést „jelnyelv-baráttá” teszi.

Az Apache ASL Trail együttess közel van a metró- és buszjáratokhoz, hogy a lakók könnyen hozzáférjenek a közösségi közlekedéshez.

Az Apache ASL Trails lakópark az első ilyen fejlesztés a Délkeleten és a 14. az Egyesült Államokban, amit kifejezetten időskorú hallássérült embereknek terveztek.

Az Arizonai Lakásügyi Minisztérium szerint a lakáspiac a lakosság 60%-át kitevő középrétegeket célozza meg.

A riportert a katherine.torres@asu.edu címen érheti el.

Forrás:

segéjjelző készülék 4 különböző színű fényvisszajelző lámpával

Forrás:http://www.statepress.com/2011/07/17/residents-move-in-to-hearing-impaired-home/

 

Közösségi megosztás