A közbeszerzés modernizálása és az innováció támogatása

A Bizottság 2017. szeptember végén azt javasolta, hogy a közbeszerzést hatékonyabban és fenntartható módon bonyolítsák, ugyanakkor teljes mértékben használják ki a digitális technológia adta lehetőségeket azért, hogy a folyamatokat leegyszerűsítsék és felgyorsítsák! Eszmecseréket és nyilvános konzultációt kezdeményeznek arról, hogy hogyan ösztönözhető az innováció a közbeszerzésen keresztül és a fejlődés érdekében meghatározzák az elsőbbséget élvező területeket.

A javaslatban olyan eszmecserék szerepelnek, amelyeknek során meghatározzák a fejlődés érdekében elsőbbséget élvező területeket, továbbá egy nyilvános konzultáció arról, hogyan ösztönözhető az innováció a közbeszerzésen keresztül.

A kezdeményezésben ezen felül még szó van egy, az innováció közbeszerzésen keresztüli ösztönzését segítő útmutató tervezettel kapcsolatos nyilvános vitáról.

EDF: úgy gondoljuk, hogy ha beszélünk az innováció érdekében zajló közbeszerzésről, akkor az Európai Bizottságnak támogatnia kellene az ebben az útmutató tervezetben nem említett, az IT termékek és szolgáltatások hozzáférhetőségi követelményeivel kapcsolatos EN301549-es szabványt.

EDF hírlevél, 2017. október

Közösségi megosztás