Magyaroszági képernyőolvasó felhasználó felmérése 2015.

Szántai Károly Magyarország legelhivatottabb infokommunikációs akadálymentesítési szakértő felhívását szeretnénk megosztani az oldalon!

Kérem akinek van 10 perce és érintett töltse ki az anonim kérdőívet!

Kedves barátaim, ismerőseim, tisztelt kollégák!
A tavalyi évhez hasonlóan idén is szeretném elvégezni azt a felmérést, ami a magyarországi képernyőolvasó felhasználók szokásairól, igényeiről, a weboldalak akadálymentességének általuk megítélt állapotáról szól. A felmérés eredményei segíthetik az érintett felhasználói csoportok érdekérvényesítését, a hazai web akadálymentességgel foglalkozó szakemberek, oktatók és webfejlesztők munkáját.
Emlékeztetőül a 2014-es felmérés eredményei ezen az oldalon olvashatók: http://www.akadalymentesweb.hu/kepernyoolvaso-felhasznalok-felmerese-2014
A mostani anonim kérdőív 44 darab, túlnyomórészt feleletválasztós kérdést tartalmaz. A kérdések részben megegyeznek a tavalyi felmérés kérdéseivel, de a visszajelzések alapján néhány új vagy átfogalmazott kérdés is bekerült.
Nagyon megköszönném, ha a felmérés híre, illetve a kérdőív elérhetősége idén is minél több érintetthez eljutna.
Ha a felméréssel kapcsolatban bármilyen kérdés vagy észrevétel lenne, akkor a szantaikaroly@akadalymentesweb.hu e-mail címen örömmel veszem azokat. Terveim szerint a felmérés összesített eredményét az akadálymentesweb.hu blogomban publikálom majd, valamikor a jövő év első hónapjaiban.
A kérdőív várhatóan 2016. január 18-ig lesz kitölthető, de igény esetén természetesen meghosszabbítom a kitöltés lehetőségét.
A kérdőív egy Google űrlap, ami az alábbi egyszerű webcímen érhető el:
http://www.akadalymentesweb.hu/kepernyoolvaso-felhasznalok-felmerese-2015
Köszönöm a szíves együttműködést! Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!
Üdvözlettel,
Szántai Károly

Közösségi megosztás